Ruisrock järjestetään Turussa, jonne on helppo saapua eri puolilta Suomea esimerkiksi bussilla tai junalla. Suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä!

Turun rautatieasemalta ja Maariankadulta pääsee festivaalialueen läheisyyteen kätevästi festaribusseilla.

Saapuminen Turkuun

Linja-autolla

Turun linja-autoasema sijaitsee noin 200 metrin päässä Maariankadusta, josta festaribussit kulkevat tapahtuma-alueelle. Reitti linja-autoasemalta Maariankadun festaribusseille on opastettu.

 

 

Junalla

Turun rautatieasema sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa. Festaribussit kulkevat tapahtuma-alueelle rautatieaseman kautta. Suosittelemme ostamaan junaliput ennakkoon, sillä festariviikonlopun junat täyttyvät nopeasti.

VR on lisännyt verkkokauppaansa myyntiin ylimääräisen festivaalijunavuoron, joka lähtee Turusta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 00.30 ja saapuu Helsinkiin klo 02.49.

 

 

Kimppakyydillä

Mikäli autoilet Ruisrockiin, kannattaa ottaa auto täyteen muita festarikävijöitä! Kimppakyydit ovat paitsi hauskoja, myös ekologisia.

Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat esimerkiksi kimppakyytipalvelut Kyydit.net ja GreenRiders. Kannattaa myös tutustua Facebookin kimppakyytiryhmiin.

 

 

Omalla autolla

Ruissalon saareen ei pääse festivaalin aikana omalla autolla, eikä saarella ole pysäköintimahdollisuuksia.

Auton voi jättää festivaalin parkkialueelle, joka sijaitsee Turun Artukaisissa Gatorade Centerin (ent. HK Areenan) ja Turun Messukeskuksen läheisyydessä. Seuraa matkalla Artukainen Camping -kylttejä. Osoite on Artukaisten kiitotie. Pysäköinti maksaa 5 euroa/pysäköinti. Jos ajat auton pois parkkipaikalta, pysäköintimaksu veloitetaan uudestaan palatessasi.

Parkkialueelta kulkee ilmainen festaribussi lähelle festivaalialuetta. Festaribussi kulkee parkkialueen ja tapahtuma-alueen välillä tauotta festivaalin aukioloaikojen mukaisesti.

Huom! Autossa yöpyminen parkkialueella on kielletty.

Lähellä Pahanniemen siltaa, Helenan kahvion parkkipaikalla on käytössä pysähdyspaikka, johon voi tuoda ja josta voi noutaa festivaalivieraita. Osoite on Tuontiväylä 2. Väylälle pääsee kääntymään vain Pansion suunnasta.

 

Veneellä

Turun keskustassa venepaikkoja tarjoaa Turun Vierasvenesatama. Omalla veneellä ei ole mahdollista saapua festivaalialueelle Ruissaloon.

 

Saapuminen festivaalialueelle

Ruisrockin festivaalialueelle pääset Turun keskustasta kätevästi festaribusseilla tai vaikkapa pyörällä. Festaribussi kulkee alueelle myös Artukainen Campingista.

Festaribussit kuljettavat matkustajat festaribussiasemalle, josta on opastettu, noin kahden kilometrin kävelymatka festivaalialueelle.

Festaribussilla Turun keskustasta

Festaribussi lähtee Turun keskustasta uudesta sijainnista osoitteesta Maariankatu 1. Bussi kulkee keskustan ja festaribussiaseman välillä tauotta festivaalin aukioloaikojen mukaisesti. Festaribussilippuja voi ostaa Ruiskioskilta, bussista sekä festarialueen infopisteeltä. Ruiskioskilta voit ostaa meno-paluulipun tai koko viikonlopun lipun. Infosta voit ostaa yksisuuntaisen paluulipun tai kolmipäiväisen viikonloppulipun.

Festaribussin hinnat ovat:

  • kertalippu 6 euroa
  • meno-paluu 10 euroa
  • viikonloppu 18 euroa

Festaribussilla Artukainen Campingista ja parkkialueelta

Artukainen Campingistä ja festivaalin parkkialueelta kulkee ilmainen festaribussi Ruisrockin festaribussiasemalle ja takaisin. Bussi on tarkoitettu leirintäalueella majoittuville sekä parkkialuetta käyttäville. Bussi kulkee nonstop-periaatteella festivaalin aukioloaikojen mukaisesti.

Polkupyörällä

Polkupyörällä pääset ajamaan festivaalialueelle opasteiden mukaisesti Ruissalon puistotien kevyen liikenteen väylää pitkin. Pyörät jätetään pääportin tuntumassa sijaitsevaan valvottuun polkupyöräparkkiin. 

Pyöräparkin hinta on 4 € / päivä tai 10 € / kolme päivää. Lippuja pyöräparkkiin voi ostaa Ruiskioskilta tai pyöräparkin porteilta.

Festivaaliviikonloppuna useita tuhansia ihmisiä on liikkeellä yhtä aikaa Ruissalon saarella ja matkalla keskustaan. Olethan siis tavallistakin varovaisempi liikenteessä!

Kaupunkipyörällä

Turun kaupunki tuo pop-up-kaupunkipyöräpisteen Ruissalon lähialueelle. Pyöräpiste sijaitsee Kanslerintien päässä olevalla parkkipaikalla, jonka lähin osoite on Kanslerintie 1.

Voit saapua tähän asti kaupunkipyörällä, minkä jälkeen matka taittuu jalan tai Turun paikallisliikenteen bussilla. Kaupunkipyöräpisteeltä on vajaa neljän kilometrin matka alueelle. Tutustu Turun kaupunkipyöräjärjestelmään täällä.

Turun paikallisliikenteen bussilla

Jos haluat liikkua Turussa ja lähiympäristössä festivaaliviikonloppuna, Turun seudun joukkoliikenteen bussiaikataulut ja pysäkkitiedot löydät Föli-reittioppaasta. Fölistä löytyvät myös lähikuntiin, kuten Naantaliin, Paimioon ja Kaarinaan, kulkevien bussien tiedot.

Huom. Turun paikallisliikenteen liput eivät käy festaribusseissa.

 

 

Taksilla

Festivaalialueen lähin taksitolppa sijaitsee festaribussiasemalla Ruissalon sillan kupeessa. Turun taksin tilausnumero on 02-10041.

Lähellä Pahanniemen siltaa, Helenan kahvion parkkipaikalla on käytössä pysähdyspaikka, johon voi tuoda ja josta voi noutaa festivaalivieraita. Osoite on Tuontiväylä 2. Väylälle pääsee kääntymään vain Pansion suunnasta.

Saapuminen esteettömästi

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua festivaalille. Alueelle saapumista helpottavat esteetön sisäänkäynti ja mahdollisuus invapysäköintiin, johon on haettava lupa etukäteen. Lue lisää saavutettavuudesta.